Lavatyypit


Lavatyypit ovat valmiiksi tallennettuja kuljetusalustoja tai pakkauksia, joille on määritelty oletusmitat. Yksi lavatyypeistä määritellään oletuslavatyypiksi. Jos oletuslavatyyppiä ei ole määritelty, järjestelmä käyttää oletuksena listan ensimmäistä (aakkosjärjestyksessä ensimmäistä) lavatyyppiä. Keräysvaiheessa järjestelmä käyttää oletuslavatyyppiä (esim. eurolava) kollien kuljetusalustana ja lisää kollille mittatiedot automaattisesti. Ennalta täytetyt mittatiedot nopeuttavat tilauksen käsittelyä. Tarvittaessa lavatyyppi voidaan keräysvaiheessa muuttaa kollikohtaisesti, tai tietoja voidaan korjata ja tarkentaa. Esimerkiksi lavoille täydennetään korkeusmitta. Lavatyyppien lisääminen, muokkaaminen ja poistaminen aloitetaan päävalikon HALLINTA -kuvakkeesta, LAVATYYPIT -osioista. Uusia lavatyyppejä voi lisätä ainoastaan yrityksen pääkäyttäjä.

Uuden lavatyypin lisääminen aloitetaan painikkeesta LISÄÄ UUSI LAVATYYPPI.

lavatyyppi
lavatyyppi 2

GS1_Symbol_Exclamation_Sign_RGB_2015-04-16

HUOM! On erityisen tärkeää, että Gollissa toimitukselle valittu lavatyyppi vastaa sitä lavatyyppiä, jolle tuotteet on myös todellisuudessa pakattu. Määrittelemättömän lavatyypin käyttöä tulee välttää.


 

Miten lavatyyppiä käytetään


Tuotteen kuljetusyksikkötietona

Tuotehierarkiassa vähittäistuotteelle voidaan perustaa ylempi tuotetaso (yleensä lava), joka merkitään kuljetusyksiköksi. Tällaiselle valmiille lavalle valitaan kuljetusalustaksi haluttu lavatyyppi. Valittavina ovat kaikki lavatyypeiksi tallennetut lavatyypit.

Keräysvaiheessa

Keräyksessä jokaiselle kollille tulee ensisijaisesti oletukseksi määritelty kuljetusalusta. Ennalta täytetyt mittatiedot nopeuttavat tilauksen käsittelyä. Tarvittaessa käytettävää kuljetusalustaa voidaan muuttaa ja korjata kuljetusalustan mittoja. KERÄYS-osiossa, KOLLIT-välilehdellä näkyvät kaikki toimitukseen kerätyt kollit.

Yksittäistä kollia pääsee muokkaamaan klikkaamalla kollin SSCC-koodia.

Lavatyyppi 5

Uuteen näkymään aukeavat tiedot valitusta kollista.

Lavatyyppi 6

KULJETUSALUSTA-valikosta voidaan tarvittaessa vaihtaa toinen lavatyyppi. Valikossa ovat näkyvillä järjestelmään tallennetut lavatyypit.

BRUTTOPAINO (KG)- Kuljetusalustan painoksi tulee kollin sisältämien tuotteiden yhteispaino.

LEVEYS/ SYVYYS/ KORKEUS (M)- Pituusmitat ovat lavatyypille annetut oletusmitat. Tarvittaessa esimerkiksi korkeutta voi tässä vaiheessa korjata.