Ennen kuin aloitat GS1 Rekisterin käytön

Ennen kuin GS1 Rekisteriä käytetään uusien GTIN-koodien luomiseen, on ehdottoman tärkeää syöttää järjestelmään kaikki jo aiemmin käyttöönotetut GTIN-koodit. Kaikki yritystunnisteesta luodut GTIN-koodit tulee tallentaa GS1 Rekisteriin: käytössä olevat aktiivisina ja käytöstä poistuneet passiivisina.

Kerää nykyisistä järjestelmistäsi sekä esimerkiksi paperisilta ja excel-tiedostoon tallennetuilta listoilta kaikki jo käytetyt GTIN-koodit tuotetietoineen. Listaa myös kaikki käytetyt myyntierien tai lavojen koodit. GTIN-koodit ovat edelleen käyttökelpoisia, mutta nyt ne tulee tallentaa GS1 Rekisteriin.

 1. Tällä hetkellä myynnissä olevat tuotteet tallennetaan rekisteriin aktiivisena
 2. Aiemmin käytetyt koodit, nyt jo lakkautettujen tuotteiden koodit tallennetaan rekisteriin passiivisena

Koodit ovat järjestelmässä tilassa aktiivinen, passiivinen tai luonnos.

Tallennusta varten tarvitset 

 1. Tiedot hetkellä myynnissä olevista tuotteista
  • GTIN-koodi
  • Onko tuote vähittäistuote, kuljetuspakkaus vai lava?
  • GPC-luokka
  • Tuotteen brändi
  • Tuotenimi
  • Nettosisältö
  • Tuotekuva (ei pakollinen)
 2. Jo tuotannosta poistuneiden tuotteiden osalta tarvitset ainoastaan lakkautettujen tuotteiden GTIN-koodit. Halutessasi voit antaa myös näille kaikki pyydetyt tuotetiedot.

Tiedot tallennetaan koodi kerrallaan manuaalisesti. Aloita uuden koodin tallennus välilehdellä GTIN-koodit painikkeesta Luo GTIN-koodi. Valitse luontitavaksi Syötä manuaalisesti, koska haluttu GTIN-koodi on jo ennakkoon tiedossa. Tarkat GTIN-koodin tallennusohjeet löydät nettisivulta GS1 Rekisterin käyttöohjeet.

Tällä hetkellä koodien tallentaminen on mahdollista vain manuaalisesti koodi kerrallaan. Suurempien tuotemäärien syöttämiseksi GS1 Rekisteriin tullaan mahdollistamaan massasyöttö excel-tiedoston avulla.

Kun kaikki aiemmin käyttöönotetut koodit on tallennettu rekisteriin, voit aloittaa uusien koodien luomisen GS1 Rekisterissä.

Uudet koodit voidaan luoda kahdella tavalla:

 1. Automaattisesti Rekisterin valitsema koodi. Rekisteri tarjoaa ensimmäistä pienintä vapaata koodia.
 2. Manuaalisesti näppäilemällä haluttu GTIN-koodi