Käyttäjätunnuksen aktivointi ja ensimmäinen kirjautuminen

GS1 Finland on luonut kaikille Synkka-palvelun pääkäyttäjille käyttäjätunnuksen. Pääkäyttäjä luo tarvittaessa yrityksen muille käyttäjille käyttäjätunnuksia.

Käyttäjä saa käyttäjätunnuksen aktivointilinkin sähköpostilla. Aktivointilinkin avaaminen ja salasanan vaihtaminen on kuvattu tässä ohjeessa.

Aktivoi käyttäjätunnus

 1. Avaa sähköposti jossa on käyttäjätunnuksen aktivointilinkki.
 2. Klikkaa sähköpostissa olevaa aktivointilinkkiä. Linkin avulla pääset aktivoimaan käyttäjätunnuksesi ja vaihtamaan salasanasi. Huomaathan, että aktivointilinkki on voimassa vain 14 päivää.
 3. Klikkaa käyttäjätunnusten aktivointilinkkiä ja muuta salasanasi.
 4. Klikkaa Jatka verkkosivustolle -painiketta, jolloin käyttöliittymän kirjautumissivu avautuu. Anna sähköpostiosoitteesi (sama osoite johon käyttäjätunnusten aktivointilinkki toimitettiin) sekä äsken luomasi salasana. Klikkaa sitten Kirjaudu sisään -painiketta.

Huomioi salasanan antamisessa alla olevat salasana vaatimukset:

 • Vähintään 6 merkkiä
 • Vähintään yksi iso kirjain (A-Z)
 • Vähintään yksi numero (0-9)
 • Ei erikoismerkkejä

Vaihda salasana

Käyttäjä voi vaihtaa oman salasanansa jos se pääsee unohtumaan. Salasana vaihdetaan Resetoi salasana-linkistä joka näkyy kirjautumissivulla.

Luo uusi käyttäjätunnus

Pääkäyttäjäroolilla on oikeudet luoda käyttäjätunnuksia. Uuden käyttäjätunnuksen luominen tapahtuu menemällä ylävalikossa osioon Käyttäjähallinta.

 1. Avaa ylävalikon Käyttäjähallinta osio
 2. Klikkaa Uusi käyttäjä-painiketta ja anna uudelle käyttäjätunnukselle rooli
 3. Valittavissa on kolme roolia. Jokaisen roolin oikeudet on kuvattu roolin alapuolella.
  • Pääkäyttäjä
  • Ylläpitäjä
  • Vierailija
 4. Anna uudelle käyttäjätunnukselle yksi rooli
 5. Täytä seuraavaksi punaisella merkityt pakolliset tiedot
 6. Valitse käyttöliittymän kieli, valittavissa on suomi ja englanti
 7. Vahvistusten vastaanotto sähköpostitse on valinnainen tieto. Tämän valinnan voi jättää tyhjäksi. Ainoastaan silloin kun käyttäjä haluaa saada CIC-vahvistukset sähköpostiin, (mm. varoitukset ja toisista tuotetietopankeista tulevat virheraportit) valitaan tämä kohta.
 8. Tallenna lopuksi tiedot
 9. Järjestelmä lähettää uudelle käyttäjälle sähköpostin joka sisältää käyttäjätunnuksen aktivointilinkin. Linkin avulla uusi käyttäjä voi aktivoida käyttäjätunnuksensa ja vaihtaa salasanansa.